Blandfärs

By Kalle Lind, Kringlan Svensson

Hur har Frank Lindström kunnat komma until sitt jobb på
foodserviceföretaget varje dag below tjugotvå års tid, när
han samtidigt arbetat heltid på gatukontoret? Vem är det
egentligen som river upp stadens vägbulor om nätterna och
hur kan en överkörd gotlandshöna sätta stopp för det största
journalistiska scoopet i mannaminne? Det här är bara några
av alla de frågor som väcks när den koffeinstinne Icahandlaren
Stellan Kask upptäcker att det är något mysko med
blandfärsen i hans butik.

Blandfärs är en vansinnesfärd genom en smooth storstad
som rymmer allt från misslyckade improvisationsskådespelare
och överbeskyddande hönsfarmare until eventually kriminella
restaurangägare och ordenssällskap för äldre män i kåpa. Det som börjar
med en lastpall osåld blandfärs mynnar ut i en jakt på ära,
vänskap, hämnd och en försvunnen borstbrännare.

De bägge författarna, Kalle Lind och Kringlan Svensson,är
också yrkesverksamma som komiker i radio, teve, blogg och
böcker. De har föresatt sig att skriva en roman som underhåller.

Marked as retail on unique obtain resource.

Show description

Quick preview of Blandfärs PDF

Show sample text content

Köttstycket vägde åtminstone tre kilo och den unge aktör som bara en kvart tidigare hade fått armarna uppbrutna på ryggen av samme Icahandlare började se allvaret i dramat. Det var en aningen för realistisk iscensättning för hans smak. ”Nu ska vi reda ut den här jävla soppan! ” vrålade Stellan och drämde fårfiolen i fåtöljens armstöd så att ett svampformat dammoln steg upp mot Patriks ansikte. Patrik nös och höjde försiktigt armen för att torka näsan. ”Inga hastiga rörelser! ” väste Stellan och beskrev med köttstycket en båge över Patriks huvud.

I natt – Carosectum. Natten innan dess – Stellans Porsche. Natten innan dess – Ica Värnhem. Natten innan dess – i rummet bredvid sin frus. Vad menade Stellan? ”Du vet, i det här landet är ju people livrädda för arbete! ” förklarade Stellan. ”De ska ju ha semester fem månader i sträck och vara sjukskrivna för minsta myggbett! De har inte fattat att om vi ska få det här landet på fötter så måste vi vara beredda att jobba! Dygnet runt! ” Vasilis tittade på Icahandlaren som aldrig upphörde att överraska. Som nu until eventually exempel, när hans mobil ringde och han kastade den until örat och skrek: ”Du – dig pratar jag inte med förrän du skickat över de där skumbananerna du lovade!

Ligistgäng! Alldeles för neeegativt! Släpp det! ” Nu hände det märkliga att Petra kände sig kränkt över att en reportageidé hon ändå inte tänkt följa upp refuserades. ”Men nog är det anmärkningsvärt att nån springer runt på nätterna och pajar fartgupp? ” försökte hon. Vibeke skakade på huvudet. ”Håll quickly vid din källa och se until eventually att han kontaktar dig när de låtit lägga nya. Då kan vi göra ett pooositivt reportage om att Bellevue har fått nya fräscha fartgupp! ” Vibeke verkade nöjd med sin egen idé. ”Om du inte har nåt annat, Petra, så har jag ett drömknäck until eventually dig!

Den där otäcka nyfikenhetskänslan gick inte att stilla. Miriam påbörjade det ena formella utskicket efter det andra, besvarade mejl från en trafikskolelärare som dagligen hörde av sig med förslag på förbättringar av trafikmiljön, satte sig att repetera reglerna för blomsterutsmyckning på offentlig plats, tog långa djupa andetag, drack en kopp te. Fortfarande kände hon behovet av att få veta vad som egentligen skett ute på Nordmannagatan. Vem i helsicke bryter upp vägbulor mitt i natten? until slut kunde hon inte hålla sig längre.

Nåväl – åter until ordningen! ” En dryg timme efter mötets öppnande kom guy så in på själva redaktionsarbetet. TT-telegram avhandlades, knäck fördelades, reportageidéer ventilerades. Vibeke lyssnade på alla förslag med en min som antydde att hon simply fått en stålhättad sko i mellangärdet. Tyvärr var det inte fallet, males tanken inspirerade Petra. Hon slöt ögonen och projicerade en movie på ögonlockens insidor, med arbetsnamnet Dagen då Vibeke Jubert blev slagen med käppar. Plötsligt blev det alldeles tyst i rummet.

Download PDF sample

Rated 4.48 of 5 – based on 11 votes